Edukata Islame 104

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XLI nr. 104 – 2013
Botues:
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Prishtinë, rr. Vellusha nr. 84
Tel & fax: 038 / 224-024
e-mail: [email protected]
Kryeredaktor:
Mr. Qemajl Morina
[email protected]
Redaksia:
Akad. Pajazit Nushi, Dr. Fejaz Drançolli, Dr. Ejup Sahiti,
Nexhat Ibrahimi, Hajrullah Hoxha dhe Dr. Xhabir Hamiti.
Sekretar i redaksisë:
Hajrullah Hoxha
Lektor:
Bislim Berisha

 

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Pranvera arabe: mes islamit dhe laicizmit……………………………….. 5
Nexhat Ibrahimi
Besimi në Kader …………………………………………………………………… 15
Mr. Ejup Haziri
Kamata dhe alternativat islame…………………………………………….. 27
Qemajl Morina
Gjuha arabe në vendet islamike…………………………………………….. 57
Sadik Mehmeti
Koleksioni i librave të vjetër në gjuhët orientale
në Bibliotekën e Arkivit të Kosovës……………………………………….. 83
Genti Kruja
Dr. Haxhi hafiz Hasan Kaduku (1865-1948),
stomatologu i parë shqiptar…………………………………………………. 113
Nexhat Ibrahimi
Lëvizja Tradicionaliste Vehabiste
apo thirrja e Muhammed ibn Abdulvehhabit ………………………. 121
Nuridin Ahmeti
Çështja Çame (Sipas gazetës “DAJTI”
të Hafiz Ibrahim Dalliut) …………………………………………………….. 131
Mr. Rexhep Suma
Etika Islame në komunikim ………………………………………………… 143
Sadik Mehmeti
Koleksioni i librave të vjetër në gjuhët orientale
në Bibliotekën e Arkivit të Kosovës……………………………………… 173
Ramadan Gara
Komuniteti Mysliman Shqiptar dhe boshnjak
në diasporën Kroate-Sllovene në Evropë dhe në botë …………… 201
Zachary Karabell
Kryqëzatat …………………………………………………………………………. 215
294 EDUKATA ISLAME 104
Mexhid Yvejsi
Në përkujtim të 110-vjetorit të lindjes së dijetarit të famshëm –
hoxhës së hoxhallarëve – myderriz, hafiz Fahri ef. Iljazi
(1903-1985)…………………………………………………………………………. 251
Prof. dr. Hysen Matoshi
Një kurorë nocionesh fetare ………………………………………………… 265
Prof. dr. Sabile Keçmezi-Basha
Dëshmi për kontributin e prijësve myslimanë
në formimin e identitetit kombëtar ……………………………………… 269
Refik Gërbeshi
Kombi dhe feja te shqiptarët……………………………………………….. 277
Prof. dr. Adem Zejnullahu
Misioni i Kishës Ortodokse Serbe – vepër e djallit………………… 285

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.67 MB]

Artikulli paraprakEdukata Islame 103
Artikulli tjetërEdukata Islame 105