Edukata e të ushqyerit – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Edukata e të ushqyerit
Përktheu:    Is-hak Shala
                   Abdullah B. Ferizi
Lektor:        Artan Sadiku
Formati:      A5
Faqe:          75
Viti:            2017
Vendi:         Prishtinë

dije se, synimi i vërtet i të mençurve dhe evlijave është arritja Allahut në xhenet. Kjo është e mundur vetëm me dituri dhe veprim, ndërsa dituria dhe veprimi bëhet me trup të shëndoshë. E shëndeti dhe selameti i trupit është i lidhur me të ushqyerit në intervale të caktuara kohore. Për këtë arsye, disa robë të devotshëm (salih) e kanë llogaritur të ushqyerit si domosdoshmëri të fesë, dhe si dëshmi kësaj Allahu Teala thotë:
“Hani atë që është e lejuar dhe e mirë dhe bëni vepra të mira.” 23-Muminun: 51

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDituria – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërEdukata në miqësi – Ebu Hamid el Gazali