Durimi (18) – Dr. Musli Vërbani

Autor:           Dr. Musli Vërbani
Titulli:           Durimi (18)
Seria:           Planprogrami i muslimanit të vogël
Recensent:    Burim Bunjaku
Formati:        B5
Faqe:            35
Botues:         Autori
Viti:              2011
Vendi:           Kaçanik

Durimi sjell qetësi në zemër dhe fortësi në shpirt. Durimi është pjesë e imanit, zbukurim i njeriut, rrugë e fisnikërisë. Durimi është shumë i rëndësishëm në jetën e muslimanit.
Durim do të thotë “pengim”; të pengosh veten nga hidhërimi i tepërt, të pengosh veten nga gjërat e ulëta. Durimi është i domosdoshëm, si në jetën individuale, ashtu edhe ne atë shoqërore. Çdo vlerë që e fiton njeriu e fiton prej durimit, çdo përbuzje që e meriton ajo është për shkak të mosdurimit të tij. E kundërta e durimit është dëshpërimi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMorali (17) – Dr. Musli Vërbani
Artikulli tjetërFalënderimi (19) – Dr. Musli Vërbani