Dimensione kur’anore – Nexhat Ibrahimi

Autor:            Nexhat Ibrahimi
Titulli:            Dimensione kur’anore
Recensent:     Ismail Bardhi
R. gjuhësor:   Islam Dizdari
Formati:         8.5 x 11
Faqe:             82
Botues:          Logos-A
Viti:               2003
Vendi:            Shkup

Shqyrtimi i ngjarjes shpirtërore si ndryshim që ndodh në kohë, shënon njohjen e kritereve dhe parimeve të cilat janë thelbësore për përcaktimin e ardhmërisë. Në qëllimin e tillë hermeneutika vepron e pavarur nga tërësia e saj si njohje për veten dhe për zhvillimin personal. Këtu është me rëndësi që në kohën e tashme të prezentohet mendimi i cili në hermeneutikë përcakton qëndrimin se njeriu është ai që duhet të qëndrojë në ballë të dinjitetit njerëzor.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakBazat e etikës islame (ahlaku) – Nexhat Ibrahimi
Artikulli tjetërIslami dhe kriza e identitetit – Nexhat Ibrahimi