Biografia e Mukbil ibn Hadi el-Uadi’ij – Alban Malaj

Autor:        Alban Malaj
Titulli:        Biografia e Mukbil ibn Hadi el-Uadi’ij 
Formati:     8.5 x 11
Faqe:         57
Botues:      Selefi.org
Viti:           17 dhjetor 2008
Vendi:        Fier

Kur Islami u përhap derisa erdhi ndihma dhe ngadhënjimi nga Allahu i
Lartësuar, njerëzit filluan të hynin në Fenë e Allahut në turma, e midis tyre ishin
njerëzit që vinin nga Jemeni. Pas kësaj dyndjeje të njerëzve për të përqafuar
Islamin, i Dërguari i Allahut (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) dërgoi mësues dhe
edukatorë që t’u mësonin atyre Islamin. Ai dërgoi ‘Ali Ibn Ebi Talibin (radij-
Allahu ‘anhu) tek fisi Hamdan që gjendet në veri të Jemenit, nga i cili e ka
prejardhjen edhe Shejkh Mukbili rahimehullah. Ai dërgoi Mu’adh Ibn Xhebelin
(radij-Allahu ‘anhu) në Xhenad, i cili sot është qyteti Ta’izz, ku u ngrit xhamia e
parë në Jemen në muajin e parë të vitit të gjashtë Hixhrij. Mu’adhi u dërgua nga
Pejgamberi (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) që ta thërriste popullin në Islam, që t’i
mësonte ata dhe që t’u jepte fetva. Ai kishte gjithashtu funksionin e gjykatësit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakHistoria e popullit shqiptar – Akademia shqiptare e shkencave
Artikulli tjetërKokë me kokë me të rinjtë – Ali Bashgil