Besimi i thjeshtësuar – Dr. Ahmed el Kadi

Autor:                Dr. Ahmed ibn Abdurrahman el Kadi
Titulli:                Besimi i thjeshtësuar
Nga arabishtja:   Burim Koçinaj
Redaktor fetar:   Bledar Haxhiu
Lektor:              Jeton Koqinaj 
Formati:             A5
Faqe:                 109

Allahu i Lartësuar e ka dërguar Profetin e Tij, Muhamedin sal-lallahu alejhi ue selem, me udhëzimin dhe fenë e vërtetë, në mënyrë që njerëzit t’i nxjerrë nga errësirat në dritë; nga humbja e qartë në udhëzimin e plotë, me anë të të cilit zgjerohet kraharori dhe qetësohet zemra. Udhëzimi është dija e dobishme, ndërsa feja e vërtetë është vepra e mirë. Mbi këto dy shtylla madhështore ngrihet jeta e këndshme.
Allahu i Lartësuar në Librin e Tij fisnik ka përfshirë çdo gjë që robërit kanë nevojë rreth besimit, adhurimeve, marrëdhënieve ndërvepruese dhe moralit të tyre.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEl Ubudije (Adhurimi) – Shejhul Islam Ibn Tejmije
Artikulli tjetërEdukata Islame (Pjesa e parë) – Elton Harxhi