El Ubudije (Adhurimi) – Shejhul Islam Ibn Tejmije

Autor:          Shejhul Islam Ibn Tejmije
Titulli:          El Ubudije
Përkthyes:    Mazllam Mazllami
Kopertina:    Fatlum Zeka
Formati:       A5
Faqe:           64
Botues:        Privat
Viti:             Qershor, 2022
Vendi:          Prizren
Shtypi:        “Graf-ing”, Prishtinë.

Libri që keni në duar përmban disa pjesë të zgjedhura nga libri “El ubudije”, i shkruar nga kolosi i dijes Islame, shejhul-Islam Ahmed ibn Abdulhalim Ibn Tejmije – Allahu e mëshiroftë! – i cili ka lindur në vitin 661 sipas hixhretit, dhe ka vdekur në vitin 728 h, dhe i cili ka lënë pas vetes trashëgimi të paparë në fushën e diturisë Islame, në të gjithë degët e fesë.
Fjala “el ubudije”, në gjuhën shqipe ka një kuptim më të gjerë sesa thjeshtë adhurim, pasi që adhurimi quhet “ibadet” në gjuhën arabe, mirëpo këtu është për qëllim aspekti më i gjerë i adhurimit të njeriut që lidhet drejtpërdrejt me veprat e zemrës si: dashuria, frika, shpresa, kërkimi i ndihmës dhe mbështetja tek Allahu Fuqiplotë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDitari i një thirrësi Islam në mërgim – Ph. Dc. Xhemajl Çupi
Artikulli tjetërBesimi i thjeshtësuar – Dr. Ahmed el Kadi