Besimi, bazat, esenca dhe negacioni – Dr. Muhammed Nuajm Jasin

Autor:             Dr. Muhammed Nuajm Jasin
Titulli:             Besimi, bazat, esenca dhe negacioni
Përktheu:        Muhamed Dolaku
Recensent:      Flamur Sofiu
R. gjuhësor:    Dr. Mehdi Hyseni
Korrektor:       Arian Koçi
Formati:          5.8 x 8.3
Faqe:              262
Botues:           Furkan ISM
Viti:                2004
Vendi:             Prishtinë

Akidet-teuhid-i është shkencë themelore islame, në bazë të së cilës ndërtohen të gjitha shkencat e tjera të Islamit. Misioni i çdo Pejgamberi ka qenë i përmbledhur në maksimën La ilahe il-lallah – nuk ka zot tjetër përveç All-llahut, dhe detyrë e çdonjërit prej tyre ka qenë ta mbarështojë këtë ide në zemrat e ithtarëve të vet. Mjerisht, kohëve të fundit në mjedisin tonë nuk është punuar në shkrimin dhe në përgatitjen e librave ose të teksteve shkollore nga kjo fushë, të cilat do t’i përgjigjeshin nevojave të muslimanit tonë mesatar ose nxënë-sit mesatar të medresesë.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMyderriz Ymer Prizreni – Dr. Muhamet Pirraku
Artikulli tjetërNjë mesazh i vetëm – Dr. Naxhi el-Arfexh