Akide uasitije – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje

Autor:         Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje
Titulli:         Akide uasitije
Përktheu:    Xhabir Sheme
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          69
Botues:       Mburoja.net

Ai që lexon historinë e dijetarëve të hadithit (në të gjitha kohët), vëren se ata të gjithë kanë të njëjtën mënyrë se si i thërrasin njerëzit në fenë e Allahut. Në suren “Jusuf” Allahu thotë: ”Thuaj: ”Kjo është rruga ime, ftoj në rrugën e Allahut me argumente, unë e kush më pason. Larg të metave është Allahu dhe unë nuk i përkas idhujtarëve.” Metoda e tyre është ajo e dijes, e të mësuarit dhe e mësimdhënies. Thirrja në rrugën e Allahut për muslimanin është një pozitë e lartë, por kjo nuk arrihet veçse me dije, në mënyrë që të japë frytet e saj. Ky lloj menhexhi – ”Pastrim dhe Edukim” – është i ndërtuar në tri baza:
1. Njohja e së vërtetës.
2. Thirrja në këtë menhexh.
3. Përqendrimi në të.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakStruktura e mendimit Islam – Sulejman Ulludag
Artikulli tjetërAkideja Hamevije – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje