Akideja Hamevije – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje

Autor:       Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje
Titulli:       Akideja Hamevije
Përktheu:  Florian Leli
Formati:    8.5 x 11
Faqe:        129
Botues:     Thirrja Islame
Botimi:      i parë
Viti:          2014

Ky libër, është një orvatje për të ftuar në anijen e sunetit, atë që akoma nuk ka hipur. Le të zbresë nga varka e kulturës greke me të cilën ka humbur navigimin. Le të hipë, akoma sa nuk është vonë, në anijen e udhëzimit. Sepse ashtu siç ka thënë edhe Maliku: “Suneti është si anija e Nuhut. Kush hip në të shpëton, e kush mbetet pas, mbytet“.
Shkak i përkthimit të saj ishin “thanë dhe u tha”, “i gjuajtëm dhe na ranë”, të cilat kanë mbushur faqet e internetit anembanë. Sikur flamurtarët e ilmul-kelamit të heshnin, do ta kursenim kohën për përkthimin e të tjera librave. Por dyshimet e panumërta dhe akuzat e shumta, nuk na lanë shteg dhe rrugëdalje tjetër.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakAkide uasitije – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje
Artikulli tjetërSherh Lamijjeh e Shejkhul-Islam Ibn Tejmijjeh – Zejd el-Medkhalij