Udhëtimi – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Udhëtimi
Përktheu:    Is-hak Shala
                   Abdullah B. Ferizi
Lektor:        Artan Sadiku
Formati:      A5
Faqe:          48
Viti:            2018
Vendi:         Prishtinë

Tani dije se: udhëtimi është sebep, ose për të shpëtuar me largim nga diçka ose për të arritur atë që dëshirohet, e ky udhëtim është dy llojesh:
1. a) udhëtimi me trup, nëpër qytete, male e vende tjera, e që është udhëtim zahir; dhe
2. b) udhëtimi me zemër, nga shkalla më e ultë (esfeli safilin) për në botën e melekutit, e që është udhëtim batin.
E udhëtimi i dytë është më i vlefshëm.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPërbuzja e dunjasë – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërVizita e varreve – Shejhul-Islam Ahmed ibn Tejmijje