Përbuzja e dunjasë – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Përbuzja e dunjasë
Përktheu:    Is-hak Shala
                   Abdullah B. Ferizi
Lektor:        Shenaj Zeneli
Formati:      A5
Faqe:          106
Viti:            2018
Vendi:         Prishtinë

Në pamje, dynjaja është tërheqëse, si një femër e bukur, e që brenda fshehë ligësi. Ajo me pamje i tërheq njerëzit kah vetja, e ata që dëshirojnë të bashkohen me të i shkatërron me të këqijat e saj. Atyre që e ndjekin u largohet, e ndaj atyre që i afrohen është koprrace. Nëse edhe u jep diçka, ata nuk janë të mbrojtur nga të këqijat e saj; nëse një orë u jep mirësi, një vit u jep ligësi. E kur një herë u jep ligësi, kjo u bëhet e zakonshme. Drejtimi i njeriut kah kjo botë dëshmon humbjen dhe shkatërrimin e tij. Fatkeqësitë e saj janë të vazhdueshme, dhe kërkuesit e saj ajo i poshtëron. Ai që mashtrohet me këtë botë detyrohet në poshtrim, e ai që mburret me të sigurisht që do të përfundojë i përmalluar.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakFshehtësitë e agjërimit – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërUdhëtimi – Ebu Hamid el Gazali