Superfuqia në Allahun – Amër Halid

Autor:          Amër Halid
Titulli:          Superfuqia në Allahun
Përktheu:     Dr. Musli Vërbani
Korrektor:    Burim Bunjaku
Formati:       4.7 x 6.7
Faqe:           32
Botues:        Botues Privat
Viti:             2008
Vendi:          Kaçanik

Domethënia “Izet” (krenari – superfuqi) “Izet” (Krenari) do të thotë që çdo pjesëtar i umetit ta ndiejë veten krenar (të fuqishëm). Mirëpo, kjo krenari (fuqi) nuk duhet që të jetë në interes individual, si për reputacion, pozitë, fis, por kjo krenari duhet të jetë burim prej Allahut të Lartmadhëruar dhe në adhurim ndaj Allahut, duke u larguar prej mëkateve, duke iu frikësuar dënimit të Allahut për ngecje dhe lajthitje. Nga këtu buron edhe lutja e dijetarëve të mëhershëm: “O Zoti im, më ndero me dëgjueshmëri ndaj Teje, e mos më nënçmo me mëkatet e mia ndaj Teje”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShpresa në Allahun – Amër Halid
Artikulli tjetërVëllazëria muslimane – Amër Halid