Suneti – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:           Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:           Suneti
Përktheu:      Dr. Musli Vërbani
Korrektura:    Burim Bunjaku
Formati:         6.7 x 9.5
Faqe:             60
Botues:          Botues Privat

E kam zgjedhur termin sunet, e jo shprehjen haber e as ether, sepse haberi është sikurse hadithi. Është ajo çka i mbështetet Pejgamberit s.a.v.s. ose sehabiut, ose dikujt tjetër, shprehimisht, veprimtarisht ose vendosmërisht ose atributisht. Ndërsa, etheri është hadith që arrin në rrugë duke arritur te Pejgamberi s.a.v.s., ose është i ndërprerë në rrugë duke arritur te Pejgamberi s.a.v.s. e disa fukaha e kanë veçuar se çka është ndërprerë. Sa i përket sunetit, janë fjalë, veprat, vendimet dhe atributet e Pejgamberit s.a.v.s.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPërpilimi i ligjeve prej teksteve të sheriatit – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërTradita – Dr. Vehbetu Zuhejli