Përpilimi i ligjeve prej teksteve të sheriatit – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:           Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:           Përpilimi i ligjeve prej teksteve të sheriatit
Përktheu:      Dr. Musli Vërbani
Korrektura:    Burim Bunjaku
Formati:        6.7 x 9.5
Faqe:            257
Botues:         Botues Privat

Sipas mendimit të Gazaliut: kjo është baza e shkencës së usulit, sepse detyra e muxhtehidinëve është nxjerrja e ligjeve prej rrënjëve të tyre. Për këtë arsye kërkohet prej muxhtehidit që të kuptojë tekstin dhe të depërtojë në thellësi të tij, sepse ai nuk mund ta nxjerrë apo përpilojë dispozitën prej tekstit, përderisa nuk e percepton kuptimin e tij, përderisa nuk e kupton shkëndijën e fjalës dhe udhëzimin e saj dhe përderisa nuk sqaron mënyrën e tregueshmërisë së tekstit ndaj dispozitës, llojin e tregueshmërisë dhe kategorinë e saj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.40 MB]

Artikulli paraprakPasimi – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërSuneti – Dr. Vehbetu Zuhejli