Struktura familjare në Islam – Hamude Abdulati

Autor:         Hamude Abdulati
Titulli:         Struktura familjare në Islam
Përktheu:    Urim R. Poshka
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          379
Botues:       Logos-A
Viti:            1995
Vendi:         Shkup, Maqedoni

Libri Struktura familjare në Islam paraqet një freski për lexuesit dhe ngjall kërshërinë e tyre në trajtimin e thuktë të një sërë çështjesh polemizuese, shpesh të keqkuptuara nga të tjerët, siç janë: poligamia, pozita e gruas, barazia bashkëshortore, trashëgimia, etj.
Për t’i qartësuar sa më teper të gjitha këto autori në shumë raste i ballafaqon thëniet shpesh të paqëndrueshme të orientalistëve dhe sociologëve perëndimorë me burimet e pastra të Ligjit Islam, Kuranin dhe Sunnetin.
Një shembull i mirë për këtë është edhe përfundimi i vetë autorit se: Poligamia në Islam është një çeshtje, të cilës, siç duket, çdo vëzhgues i qaset sipas mendjes dhe moshës së vet.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [29.31 MB]

Artikulli paraprakIslami ne fokus – Hamude Abdulati
Artikulli tjetërEdukata fetare e morale – Haki Sharofi