Shpëtimi nga lajthitja – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Shpëtimi nga lajthitja
Përktheu:    Muhamed Ilijaz Dolaku
Lektor:        Mr. Mehdi Hyseni
Formati:      5.8 x 8.3
Faqe:          84
Viti:            1996
Vendi:         Mitrovicë

Kërkove prej meje, o vëlla për nga feja, që t’i zbulojë qëllimet dhe fshehtësitë e shkencave, rreziqet dhe ambiset e shkollave të mendimeve, dhe të të rrëfej gjithë çka kam përjetuar duke nxjerrë të vërtetën nga rrëmuja e sekteve të lloj-llojshme, mënyra e veprimit dhe rrugët e të calve janë kundërshtuar, dhe çfarë vendosmërie kam treguar duke u ngritur nga ultësira e imitimit në fe gjer tek lartësira e kërkimit të shpjegimeve. Kërkove që t’i parashtroj, nën një, çfarë dobie kam nxjerrë nga shkenca e kelamit, nën dy, se si i urrejta rrugët e talimijeve, të cilët, në pasimin e imamit, janë të paaftë ta kuptojnë të vërtetën, nën tre, se si i kam përbuzur rrugët e filozofimeve, dhe së fundi, se si i jam afruar rrugës së tesavvufit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShërimi i zemrës, zbukurimi i ahlakut (moralit) dhe edukimi i nefsit – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërVërejtje dhe këshilla – Ebu Hamid el Gazali