Sahih el-Bukhari – Libri i pestë (5) – Imam el-Bukhariu

Autor:             Imam el-Bukhariu
Titulli:             Sahih el-Bukhari – Libri i pestë (5)
Përktheu:        Ismail Ahmedi
Recensent:      Bahri Aliu
R. gjuhësor:    Mahmud Hysa
Formati:          8.5 x 11
Faqe:              388
Viti:                1994
Vendi:             Prishtinë

Kjo vepër, libri i pestë “Sahihu-l-Buhari” është vazhdim i përkthimit të koleksionit me autoritativ të haditheve të Muhammedit a.s. në gjuhën shqipe. Në këtë libër janë përkthyer pjesët tematike për Umren, Agjërimin dhe Shitblerjen. Gjatë përkthimit të kësaj vepre kemi pasur parasysh marrevesh­ jen e përbashkët të grupit punues për metodologjine e punës me qëllim që lexuesi të mos vërejë dallime të mëdha gjatë leximit të veprave të përkthyera (libri I, 2, 3, 4 dhe 5).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [15.60 MB]

Artikulli paraprakSahih el-Bukhari – Libri i shtatë (7) – Imam el-Bukhariu
Artikulli tjetërSahih el-Bukhari – Libri i parë (1) – Imam el-Bukhariu