Rregullat e sjelljes gjatë fitimit dhe sigurimit të jetesës – Ebu Hamid el Gazali

Autor:          Ebu Hamid el Gazali
Titulli:          Rregullat e sjelljes gjatë fitimit dhe sigurimit të jetesës
Përktheu:     Is’hak Shala
                    Abdullah B. Ferizi
Recensent:   Shenaj Zeneli
Formati:       5.8 x 8.3
Faqe:           145
Viti:             2017
Vendi:          Prishtinë

Allahu Tela është krijuesi i sebepeve, ahiretin e ka krijuar si vend të shpërblimit dhe dënimit, ndërsa këtë botë (dynjanë), vend të përpjekjes, provës dhe shqetësimit, edhe përballë kushteve materiale të domosdoshme për të jetuar, siç janë ushqimi, veshja, banimi e të tjera. Prandaj, në dynja nuk punohet vetëm për ahiret por duhet të punohet edhe për dynja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [632.38 KB]

Artikulli paraprakRregullat e jetës martesore – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërShërimi i zemrës, zbukurimi i ahlakut (moralit) dhe edukimi i nefsit – Ebu Hamid el Gazali