Rregullat e jetës martesore – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Rregullat e jetës martesore
Përktheu:    Is’hak Shala
                   Abdullah B. Ferizi
Lektor:        Artan Sadiku
Formati:      5.8 x 8.3
Faqe:          138
Viti:            2015
Vendi:         Prishtinë

Është Allahu Ai që, duke krijuar njerëzit nga sperma, krijoi mes tyre afërsi dhe farefisni, me krijimin e ndjenjës së epshit i detyroi në martesë për jetësimin e breznive, pastaj mes tyre i dha rëndësi farefisnisë, dhe për këtë e bëri zinánë haram. Lëshimin në ziná e cilësoi si krim të turpshëm dhe si veprim të pamend. Në anën tjetër, lejoi martesën dhe inkurajoi në të, si një akt i lejueshëm dhe i lavdërueshëm.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakLibri mbi të menduarit (tefekkur) – Ebu Hamid el Gazali
Artikulli tjetërRregullat e sjelljes gjatë fitimit dhe sigurimit të jetesës – Ebu Hamid el Gazali