Rregullat e agjërimit – Muhammed el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin
Titulli:         Rregullat e agjërimit
Përktheu:    Mr. Driton Lekaj
Formati:      A6
Faqe:          46
Botues:       IslamHouse
Viti:            2009

Agjërimi i muajit Ramazan është detyrë e obligueshme (farz) sipas Kur’anit, Sunnetit të Pejgamberit, mëshira dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, dhe pajtimit (ixhmasë) së muslimanëve. Allahu në Kur’an thotë:
” O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse, që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMuhammedi (alejhis-selam) në shtëpi – Muhammed Musa Nasir
Artikulli tjetërDyzet hadithe mbi personalitetin islam – Ali Hasan el-Halebi