Rijadu Salihin – Imam Neveviu

Autor:           Imam Neveviu
Titulli:           Rijadu Salihin
Përktheu:      Miftar Ajdini
                     Qemajl Morina
                     Nexhat Ibrahimi
Redaktorë:    Sabahudin Mahmudi
                    Musa Bajrami
R. gjuhësor:  Arian Koçi
Formati:        A5
Faqe:            460
Botues:         Komiteti i bashkuar saudit
Viti:              2004
Vendi:           Prishtinë

Pasi Allahu i Madhërishëm ka thënë: “Ndihmoni njëri-tjetrin në bamirësi dhe devotshmëri.” (el-Maidetu, 2) dhe është vërtetuar se i Dërguari i Allahut (s.a.v.s) ka thënë: “All-llahu është në ndihmë të një robi (njeriu) përderisa ai të jetë në ndihmë të vëllait të tij.” Po ashtu ka thënë: “Kush udhëzon në një të mirë, do të ketë shpërblim sikurse ai që e kryen atë”, … etj. vendosa të përpiloj një përmbledhje të haditheve të vërteta, e cila do të përfshinte atë që do të ishte rrugë për pronarin e saj për në ahiret dhe që për të interesuarin do të ishte një tregues për adabet dhe sjelljet e të Dërguarit, të brendshme (të fshehta) dhe të jashtme (të hapta).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakRamazani pa mileniume – Dr. Ismail Bardhi
Artikulli tjetërTriumfi i së vërtetës – Rahmetullah el-Hindi