Profecitë – Përshkrim i mrekullive të Profetit – Mr. Flamur Kabashi

Autor:                  Mr. Flamur Kabashi
Titulli:                  Profecitë – Përshkrim i mrekullive të Profetit
Redaktor:             Dr. Muhamed Broja
R. Gjuhësor:         Jeton Koqinaj
Ballina & Faqosja:  Afrim Radoniqi
Formati:                5.8 x 8.2
Faqe:                    67
Tirazhi:                 1000 copë
Botues:                 Viprint
Botimi:                 I parë
Viti:                      2018
Vendi:                   Mitrovicë

Në kohën tonë jetojnë rreth 8 miliardë njerëz. Kthehemi pak mbrapa:
prej kohës së profetit Muhamed (salallahu alejhi ue selem) e deri më sot, diku 1400 vjet,
supozojmë se kanë jetuar me dhjetëra miliarda njerëz, pa pasur profet
tjetër pos tij. Më tej, rreth 600 vjet para tij ishte profeti Isa (salallahu alejhi ue selem). Atëherë, vetëm nga kjo kohë e shkurtër (rreth 2000 vjet vetëm me dy profetë), kuptojmë se profetët janë të rrallë në histori, krahasuar me numrin e madh të njerëzve që kanë jetuar në një periudhë kaq të gjatë kohore. Natyrisht, meqë këta profetë vinin me mesazh të madh hyjnor, duheshin përkrahur me mrekulli të ndryshme, që ishin thyerje të “ligjeve natyrore dhe atyre kozmologjike”, në mënyrë që të mos kishte asnjë lloj dyshimi rreth profetësisë së tyre dhe mesazhit që sillnin.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakPërmbledhje e dispozitave të zekatit – Mr. Flamur Kabashi
Artikulli tjetërStruktura e mendimit Islam – Sulejman Ulludag