Pozita e gruas në Islam – Dr. Abdurrahman Shiha

Autor:           Dr. Abdurrahman Shiha
Titulli:           Pozita e gruas në Islam
Përktheu:      EIRC & Arben Ahmetaj
Recensent:    Mr. Rasim Haxha
Formati:        A5
Faqe:            136
Botues:         IslamLand.com

Eshtë gabim shumë i madh që t’i atribouhet Islamit ajo që nuk është prej tij, siç është pretendimi se Islami nuk e ka nderuar e as respektuar gruan, se ai nuk ia ka dhënë të drejtat që i meriton. Allahu në Kur’an thotë: “Nëse i urreni ato (gratë), bëni durim, pse ndodh që Allahu të japë shumë të mira në një send që ju e urreni”. Suretu En-Nisaë: 19. Gjithashtu thotë: “Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje tek ato dhe në mes jush krijoi dahsuri e mëshirë. Në këtë ka argument për njerëzit që mendojnë”. Suretu Err-Rrum: 21.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakToleranca në Islam – Dr. Abdurrahman Shiha
Artikulli tjetërParime të dobishme – Jahja bin Ali el Haxhuri