Parimi i interesit – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:             Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:             Parimi i interesit
Përktheu:        Dr. Musli Vërbani
Korrektura:      Burim Bunjaku
Formati:          6.7 x 9.5
Faqe:               85
Botues:            Botues Privat

Në temën e kijasit, në nëntemën rrugët e arsyes, studiuesi e kupton se përshtatshmëria është harmonizimi ndërmjet atributit dhe ligjit, me fjalë tjera, është rruga e cila tregon arsyeshmërinë (me arsyeshmëri nënkuptohet atributi i vlefshëm për të arsyetuar ligjin nëpërmjet kijasit) dhe atëherë kur Ligjvënësi e merr për bazë përshtatshmërinë për shkak të atributit të përshtatshëm.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakObjektivat e sheriatit – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërPasimi – Dr. Vehbetu Zuhejli