Namazi i natës (teravitë) në Ramazan – Imam Albani

Parathënie
E tërë lavdia dhe falënderimi qoftë për Allahun e Lartësuar. Paqja dhe mëshira qofshin mbi të Dërguarin e Tij, familjen, shokët dhe mbi ata që e pasojnë dhe e përkrahin sunnetin e tij.
Ky është botimi i dytë i librit tim “Namazi i natës në Ramazan” që e paraqes para lexuesit të nderuar, i përshtatshëm për afrimin e muajit të begatshëm- Ramazanit, pasi qё ekzemplarёt e botimit të parë janë pёrfunduar, dhe kёrkesat për të janë shtuar.
E shikova edhe njëherë duke e përmirësuar dhe korrigjuar, ia shtova shumë tah’rixhate* dhe dobi që nuk ishin më parë, kështu që tё jenë te kënaqur (me këtë punë) lexuesit insheAllah. Prej më të rëndësishmeve qё ka mundёsi ta vërej lexuesi është në meselen e “Itikafit”.
E lus All-llahun subhanehu ve te’ala të vërtetën ta bëjë shoqërues timin, dhe t’më falë mua çfarë më është shmangur nga e vërteta lapsi dhe kuptimi im, dhe ta bëjë sinqerisht për Fytyrën e All-llahut, me të vërtetë Ai është Falës, Fisnik.

Përmbajtja
Parathënie 3
Vlera e namazit të natёs gjatë netëve të ramazanit 6
Nata e Kadrit dhe përcaktimi i kohës (datës) së saj 8
Legjitimimi i faljes së namazit të natës me xhemat 10
Shkaku qё Pejgamberi sal-lall-llahu alejhiuve sel-lem nuk ka vazhduar ta falë namzin e natёs me xhemat 11
Legjitimim i faljes së femrave me xhemat në namazin e natёs 12
Numri i rekateve të namazit të natës 13
Leximi i Kur’anit gjatë namazit të natës 15
Koha e namazit te natës 18
Format e namazit te natës 20
Tё lexuarit në tre rekatet e vitrit 24
Duaja e kunutit dhe kur lexohet ajo në namaz 25
Çfarë duhet thënë nё fund te vitrit 28
ITIKAFI 30

 

Autor: Muhammed Nasirud-din Albani

Shqipëroi: Besim Gjelaj

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

 

 

Artikulli paraprakGjendja e Selefit në muajin e Ramazanit
Artikulli tjetërLibri i Agjërimit – Salih ibn Feuzan el Feuzan