Mësime të zgjedhura për Ramazanin – Ibrahim Ibn Muhamed el Hukajl

Autor:           Ibrahim Ibn Muhamed el Hukajl
Titulli:           Mësime të zgjedhura për Ramazanin
Përktheu:      Arjan Haskasa
                     Sali Bardhoshi
Recensent:    Ismail Bardhoshi
R. gjuhësor:  Ilir Haxhiaj
Formati:        8.5 x 11
Faqe:            128
Botues:         Privat

Ramazani është muaji i myslimanëve, muaji i umetit të fundit, të cilin Allahu i Lartësuar e zgjodhi ndër gjithë umetet e tjera dhe e veçoi me vulën e pejgamberisë, Muhamedin (a.s.). Muslimanët garojnë në këtë muaj për bamirësi dhe bindje ndaj Zotit të Lartësuar. Ata dëgjojnë me dëshirë ligj?ratat fetare, prandaj hoxhallarët dhe predikuesit zgjedhin këtë muaj si kohën më të mirë për të dhënë mësim e për të mbajtur ligjërata me tema të ndryshme islame.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakShenjat para ditës së gjykimit – Imam ibn Kethiri
Artikulli tjetërRregullat e shitblerjes – Mesh’hur Hasen