Ligji para nesh dhe medh’hebi i sahabiut – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:         Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:         Ligji para nesh dhe medh’hebi i sahabiut
Përktheu:    Dr. Musli Vërbani
Formati:      6.7 x 9.5
Faqe:          26
Botues:       Botues Privat
Viti:            2018
Vendi:         Kaçanik

Kjo temë ka të bëjë me lidhshmërinë e sheriatit islam me fetë dhe ligjet e mëhershme. Dihet se pejgamberit s.a.v.s. i ka ardhur shpallja në moshën dyzetë vjeçare, në vitin 611 m. Dihet se sheriati islam është përfundim i ligjeve. Dihet se Kur’ani famëlartë dhe suneti fisnik na kanë treguar për ngjarjet e pejgamberëve të mëhershëm, na kanë paraqitur disa ligje të ligjeve të sheriatit e tyre. Na kanë treguar për ligjet e popujve të mëhershëm si të jehudive e të krishterëve. Parashtrohet pyetja se a kërkohet nga ne të veprojmë me ligjin para nesh?

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakLigji i shfuqizimit – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërMasat ligjore – Dr. Vehbetu Zuhejli