Ligji i shfuqizimit – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:         Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:         Ligji i shfuqizimit
Përktheu:    Dr. Musli Vërbani
Formati:      6.7 x 9.5
Faqe:          84
Botues:       Botues Privat
Viti:            2018
Vendi:         Kaçanik

Ndonjëherë përdoret me termin tema e shfuqizimit – te shumica absolute e ekspertëve të usulit – dhe ka për qëllim sqarim shtesë rreth temave të Kur’anit dhe sunetit, prej urdhëresave, ndalesave, etj., dhe çka ka prej lidhjes së sinqertë me ligjet e prodhuara prej tyre. Dhe me të ka për qëllim që i ngarkuari ta zbatoj atë. Quhet “shfuqizim”, apo sqarim i ndryshimit, e kjo në bazë të thënies së Zotit të Lartmadhëruar:
“Kur një ajet e zëvendësojmë me një ajet tjetër.” (En-Nahl : 101)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakLigjet e sheriatit – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërLigji para nesh dhe medh’hebi i sahabiut – Dr. Vehbetu Zuhejli