Kushtet e fesë në pak fjalë – Dr. Abdullah et-Tajjar

Autor:           Dr. Abdullah et-Tajjar
Titulli:           Kushtet e fesë në pak fjalë
Përktheu:      Lulzim Susuri
                     Hefzi Kadriu
Recensent:    Besmir Yvejsi
Formati:        5.5 x 7.8
Faqe:            296
Botues:         Ministria për çështje Islame dhe vakëf e Arabisë Saudite
Viti:              2013
Vendi:           Prishtinë

Shejhul Islam ibn Tejmijje rreth kësaj teme thotë:
“Feja e vërtetë është arritja e përkushtimit në adhurim ndaj Zotit me të gjitha format e saj. Përsosmëria e dashurisë ndaj Tij me të gjitha gradat e saj. Robi sa më shumë që e përsosë nënshtrimin (adhurimin) ndaj Zotit aq do t’i shtohet dashuria për Të e pastaj kjo sjellë edhe rezultatin e vet i cili është shtimi i dashurisë së Zotit për këtë rob të Tij… Çdo lloj dashurie e cila nuk bëhet për hir të Zotit është e dështuar, gjithashtu çdo vepër që nuk synohet përmes saj Fytyra e Tij ajo është e refuzuar”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.90 MB]

Artikulli paraprakMendimi shkencor dhe barrët e tij – Alparslan Açikgenç
Artikulli tjetërPoezia e Divanit – Antologji e poezise klasike turke