Kurbani – Dr. Musli Vërbani

Autor:            Dr. Musli Vërbani
Titulli:            Kurbani
Recensent:     Daut Shehu
Formati:         A5
Faqe:             46
Botues:          Autori
Viti:               2008
Vendi:            Kaçanik

Në këtë libër janë përshkruar pesë llojet e kurbanit të cilat janë të argumentuara me Kur’an dhe Sunet të Pejagamberit s.a.v.s.. Ne e kemi treguar se kurbani është ibadet, që do të thotë se sakrifikimi i kafshës, derdhja e gjakut dhe shpërndarja e mishit janë pjesë ibadeti, ashtu siç është ibadet namazi, zekati, agjërimi dhe haxhi, si dhe format tjera të ibadetit. Për këtë edhe themi se ibadeti është adhurim, e ibadeti duhet të argumentohet. Përpos këtyre llojeve të kurbanit është bërë traditë në të kaluarën, por po praktikohet edhe në ditët e sotme që dikush e pret një kurban me rastin e gurthemelit të shtëpisë, me rastin e gurthemelit të ndonjë ure, me rastin e gurthemlit të ndonjë shkolle, me rastin e gurthemelit të ndonjë ambulante, të ndonjë punëtorie, ashtu që gjaku i kurbanit të therur të derdhet në themel. Mirëpo, kjo formë e prerjes së kurbanit nuk ka argument dhe nuk është e ligjësuar në sheriatin Islam. Pra, kjo nuk lejohet.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [640.34 KB]

Artikulli paraprakRecensim i librit “Boshnjakët dhe sfidat e modernitetit” – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërDrita e jetës – Dr. Musli Vërbani