Kundërshtimi dhe favorizimi i mendimeve – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:           Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:           Kundërshtimi dhe favorizimi i mendimeve
Përktheu:      Dr. Musli Vërbani
Korrektura:    Burim Bunjaku
Formati:        6.9 x 9.5
Faqe:            56
Botues:         Botues Privat
Vendi:           Kaçanik

Disa dijetarë të usulit, si shumica absolute e dijetarëve Hanefijë, Hudariju, El-Bejdaviju dijetar Shafiijë, e kanë përmendur këtë temë para temës së ixhtihadit dhe pasimit dhe pas temës së argumenteve sepse ka lidhje të fortë me argumentet sepse nuk mund të konkludohet dispozita me argumentime jo të sigurta pa e favorizuar njërin prej tyre. Të tjerët si, shumica e Shafiijëve, Malikijëve dhe Hanbelijve, e kanë renditur pas ixhtihadit sepse ai i cili i percepton kundërshtimet e argumenteve dhe favorizon në mes tyre është muxhtehidi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakKijasi – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërKurani – Dr. Vehbetu Zuhejli