Kijasi – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:          Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:          Kijasi
Përktheu:     Dr. Musli Vërbani
Korrektor:    Daut Shehu
Formati:       6.9 x 9.5
Faqe:           127
Botues:        Botues Privat
Vendi:          Kaçanik

Asnjë kushtetutë në botë nuk mund t’i përfshijë në tekstet e tij të gjitha ligjet dhe çështjet sekondare (dytësore). Kushtetuta, zakonisht, përqendrohet duke i nënvizuar ligjet bazë të përgjithshme dhe parimet bazë, ndërsa zbatimin e tyre e lë te gjykatësit, prokurorët dhe fukahatë. Këta janë ata të cilët angazhohen për çështjet dytësore apo të veçanta, ose që një ligj ta krahasojnë me tekstet e kushtetutave. Në bazë të këtij realiteti të pashmangshëm, shoh se sheriati islam u përgjigjet kërkesave të të gjitha kohërave, sepse zbret në dinamikën e ligjeve në bazë të kushteve dhe rrethanave, të cilat paraqiten, dhe paraqitjes së llojllojshmërive të ligjeve.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakIxhtihadi – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërKundërshtimi dhe favorizimi i mendimeve – Dr. Vehbetu Zuhejli