Ixhmai – Dr. Vehbetu Zuhejli

Autor:             Dr. Vehbetu Zuhejli
Titulli:             Ixhmai
Përktheu:        Dr. Musli Vërbani
Korrektura:     Burim Bunjaku
Formati:         6.7 x 9.5
Faqe:             149
Botues:          Botim Privat

Nevoja e vazhdueshme për dispozitim të çështjeve të reja, në kohën e sehabeve, pas vdekjes së Pejgamberit s.a.v.s., ka qenë shkak i zanafillës (lindjes) së idesë për ixhmain, nëpërmjet ixhtihadit shoqëror (kolektiv), si rezervë në fe dhe shpërndarje e përgjegjësisë në një turmë të muxhtehidëve, nga frika që mos të preket ixhtihadi individual, ose që të mos i ndodhë ndonjë sehabeje gabim në ixhtihad, përkundër asaj se në ixhtihadë hiqet mëkati e gabimi dhe si inkurajim për t’u angazhuar për fetva, pas vërtetësimit dhe çështjes së kërkuar.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [835.26 KB]

Artikulli paraprakIstis’habi – Dr. Vehbetu Zuhejli
Artikulli tjetërIxhtihadi – Dr. Vehbetu Zuhejli