Histori e Islamit – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike

Autor:                                Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Titulli:                                Histori e Islamit
Përkthyes:                          Dr. Mithat Hoxha
Korrektura dhe redaktimi:    Komuniteti Mysliman i Shqipërisë
Formati:                             8.5 x 11
Faqe:                                 290
Botues:                              Sh.B. Erkam
Tirazhi:                              2000
Viti:                                   2013
Vendi:                                Stamboll, Turqi

Si njeriu i parë dhe profeti i parë, Hz. Ademi është krijuar nga dheu. Gjatë krijimit të Ademit, Allahu e kaloi dheun, lëndën e parë me të cilën e krijoi atë, nëpër disa faza shndërrimesh, e solli në gjendje të përshtatshme për t’i fryrë shpirt dhe, më në fund, i dha shpirt. Pastaj Allahu ia mësoi emrat dhe veçoritë e gjërave dhe i dha aftësinë për t’i njohur qeniet. Pas kësaj, u kërkoi engjëjve të binin në sexhde para Ademit. Të gjithë engjëjt iu përgjigjën kësaj kërkese dhe i bënë sexhde Ademit.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakHadith 2 – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Artikulli tjetërMyderriz Ymer Prizreni – Dr. Muhamet Pirraku