Hadith 2 – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike

Autor:                                Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Titulli:                                Hadith 2
Përkthyes:                          Dr. Mithat Hoxha
Korrektura dhe redaktimi:    Komuniteti Mysliman i Shqipërisë
Formati:                             8.5 x 11
Faqe:                                 138
Botues:                              Sh.B. Erkam
Tirazhi:                              2000
Viti:                                   2013
Vendi:                                Stamboll, Turqi

Vepra e madhe e shkruar për herë të parë në historinë e hadithit me qëllim për të mbledhur në të vetëm hadithet e vërteta, është el-Xhamiu’s-Sahih e Muhammed b. Ismail el-Buhariut (194-256/810-870). Në lidhje me këtë çështje, nga Buhariu është përcjellë ky kujtim:
“Ndodhesha te Is’hak b. Rahujei. Ai më tha: “Sa mirë do të ishte sikur të përgatisje për ne një libër që të përmblidhte sunnetin e vërtetë të Profetit!” Kjo dëshirë e tij më zuri vend në zemër. Dhe, pastaj, nisa të mblidhja el-Xhamiu’s-Sahihin!”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakHadith 1 – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike
Artikulli tjetërHistori e Islamit – Qendra e Studimeve Shkencore Islamike