Gjendjet e mahnitshme – Ebu Hamid el Gazali

Autor:         Ebu Hamid el Gazali
Titulli:         Gjendjet e mahnitshme
Përktheu:    Is’hak Shala
                   Abdullah B. Ferizi
Lektor:        Artan Sadiku
Formati:      5.8 x 8.3
Faqe:          166
Viti:            2015
Vendi:         Prishtinë

Dije se: Njeriu është i nderuar me veti të veçantë me të cilën i tejkalon të gjitha krijesat tjera, e kjo është aftësia e tij të njoh Allahun Teala. Kjo veçori në këtë botë paraqet bukurinë e tij, krenarinë dhe përsosmërinë, kurse në ahiret përfiton gradën e merituar. Kjo njohuri (marifet), që është grada më e lartë, nuk ka të bëjë me pjesët tjera të trupit, por është njohje që mund të arrihet me zemër, e jo me ndonjë pjesë tjetër të trupit. Zemra është ajo e cila e njeh Allahun Teala, është ajo e cila i afrohet Atij, për Allahun bën amel (vepron), rrugëton drejt Tij, dhe në përfundim – zemrës i zbulohen fshehtësitë tek Allahu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [764.55 KB]

Artikulli paraprakO ju që besoni kijeni frikë Allahun – Abdulaziz ibn Jahja el-Bura’ij
Artikulli tjetërLibri mbi të menduarit (tefekkur) – Ebu Hamid el Gazali