Femra nën mbrojtjen e Islamit – Muhammed Sherif

Autor:         Muhammed Sherif
Titulli:         Femra nën mbrojtjen e Islamit
Përktheu:    SHB “Drita e Jetës”
Formati:      A5
Faqe:          115
Botues:       SHB “Drita e Jetës”

Mbi pikëpamjen islame të problemit të femrës është folur shpesh, nganjëherë në mënyrë objektive me të gjitha elementet e së vërtetës, të bazuara në Kur’anin Famëlartë, e nganjëherë edhe me qëllim të keq. Shumë teori të krishtera e kanë pësuar mu në këtë çështje. Për ç’arsye disa janë përpjekur që femrën islame ta prezantojnë si martire, të ngujuar, me shumë rregulla dhe që vuan e izoluar dhe e papërfillur? Një gjë është padyshim evidente: shumë njerëz kanë frikë nga qëndrimi progresiv islam kur kemi të bëjmë me femrën.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [586.40 KB]

Artikulli paraprakA është muslimani i detyruar të pasojë njërin nga medhhebet – Muhammed bin Sultan Masumi
Artikulli tjetërUnë e njoha Zotin tim – Abdulmexhid Zendani