El-Kada uel-Kader – Muhammed ibn Salih el-Uthejmin

Autor:         Muhammed el-Uthejmin
Titulli:         El-Kada uel-Kader
Përktheu:    PerlatMuslimane
Formati:      8.5 x 11
Faqe:          28
Botues:       PerlatMuslimane
Burimi:        www.PerlatMuslimane.com

Vëllezër të ndershëm! Në këtë takim do të shqyrtojmë një temë të rëndësishme e me interes për të gjithë muslimanët. Kjo ka të bëjë me përcaktimin dhe kaderin e Allahut. Kjo çështje është e qartë elhamdulilah, dhe kurrë nuk do ta kishim zgjedhë këtë temë po të mos ishin shtruar aq shumë pyetje në lidhje me të, sikurse kjo të mos kishte qenë e paqartë për aq shumë njerëz, nëse shumë njerëz të mos ishin hyrë në këtë temë (me të drejtë, ndonjëherë edhe jo me të drejtë ndonjëherë), nëse epshet nuk kishin qenë aq shumë të përhapura, saqë mëkatari ka filluar të ketë dëshirë ta justifikoj mëkatin e vet me anë të caktimit dhe kaderit; e po ashtu sikur mos të ishin edhe disa gjëra tjera nuk do të flisnim rreth kësaj teme.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakMësimi i akides fëmijëve – Muhammed ibn Abdulvehabi
Artikulli tjetërPërgjigje natyralistëve – Said Nursi