Edukata Islame 114

Edukata Islame
Revistë shkencore, kulturore islame tremujore
Viti XLVIII nr. 114 / 2018

Boton: Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës
Kryeredaktor:
Sabri Bajgora
Redaksia:
Dr. Abdulla Hamiti, Mr. Adnan Simnica, Ahmet Sadriu,
Dr. Fahrush Rexhepi, Kasim Gërguri, Dr. Sadik Mehmeti, Vedat Sahiti
email: edukataislame@bislame.net
Përkthimi i rezymeve:
Gjuhë angleze: Fisnik Gruda
Gjuhë arabe: Besim Mehmeti
Ballina:
Bashkim Mehani
Redaktor teknik & Operator kompjuterik:
Nuhi Simnica

 

P˙RMBAJTJA
PAÇ BEKIMIN E ALLAHUT, USHTRI E KOSOVËS! ………….. 5
Sabri BAJGORA
VEHBE ZUHAJLI DHE TEFSIRI I TIJ
“ET-TEFSIRU-L MUNIR”…………………………………………………… 7
Belkasim EL-GALI
NJOHJA E ALLAHUT, SIPAS MATURIDIUT ( 39 ……… (معرفة الله
Ejup HAZIRI
SHPREHJA E OPINIONIT -VËSHTRIM RETROSPEKTIV-… 57
Taxhedin BISLIMI
KONCEPTI I FET’HI DUREJNIT MBI AUTORËSINË Studim
krahasimtar në jurisprudencën Islame …………………………………… 79
Bali SADIKU
LIDHJA E THIRRJES SË MUHAMEDIT A.S. ME THIRRJEN E
PEJGAMBERËVE PARA TIJ…………………………………………….. 91
Sadik MEHMETI
DORËSHKRIMET ORIENTALE TË ILUMINUARA
NË ARKIVIN E KOSOVËS DHE RUAJTJA E TYRE………… 111
Hatixhe AHMEDI
PERSONALITET I DITURISË FRYTËDHËNËSE
DHE SINQERITETIT TË PASHËMBËLLT
(Ali Jakup ef. Shkodra – 1913-1988)…………………………………… 125
Sedat ISLAMI
ROLI I FESË NË NGRITJEN E NDËRGJEGJES PUBLIKE PËR
RUAJTJEN E AMBIENTIT ……………………………………………… 147
Ramadan SHKODRA
ORGANIZMI I JETËS FETARE ISLAME
NË KOSOVË GJATË HISTORISË……………………………………. 163
248 EDUKATA ISLAME 114
Nuridin AHMETI
DISA TË DHËNA TË REJA
PËR HOXHË KADRI PRISHTINËN (1878-1925)………………. 185
Mrika LIMANI
“PIRKEI AVOT” – Mësimet rabinike dhe hadithet
e Pejgamberit a.s. nga këndvështrimi i studimeve krahasimtare…. 197
Besnik JAHA
UTOPIA DHE FEJA (Ndikimi i fesë në letërsi)…………………… 211
Alban DOBRUNA
RIORGANIZIMI I KOMUNITETIT MYSLIMAN
SHQIPTAR MË 1942 ………………………………………………………. 223
Hysen MATOSHI
MONOGRAFI PËR KULTURËN SHQIPTARE
ME NDIKIME ORIENTALE ……………………………………………. 235
NJË VEPËR ME INTERES PËR HISTORINË
E QYTETËRIMIT ISLAM ……………………………………………….. 243
PËRMBAJTJA…………………………………………………………………….. 247

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakEdukata Islame 113
Artikulli tjetërEdukata Islame 115