Edukata e mësuesit dhe studiuesit të Kuranit – Dr. Hajredin Hoxha

Autor:                Dr. Hajredin Hoxha
Titulli:                Edukata e mësuesit dhe studiuesit të Kuranit
Përktheu:           Dr. Sedat Islami
Recensent:         Ajni Sinani
Re. gjuhësore:    Mimoza Sinani
Formati:             8.5 x 11
Faqe:                 18
Botues:              Furkan ISM
Vendi:                Shkup, Maqedonia Veriore

Dijetarët tanë nga Selefu-s-Salihi (gjeneratat e hershme muslimane) i kanë kushtuar rëndësi të veçantë Kur’anit, në kuptimin e nxënies përmendsh, mësimit dhe komentimit, sikurse që nuk e kanë anashkaluar etikën dhe moralin me të cilat duhet të shquhen studiuesit dhe bartësit e Kur’anit (hafëzët). P.sh. dijetari i madh Ebu Bekir Ibn el-Hasen el-Axhurrij (vd.360 h.) ka shkruar një libër me titull “Ahlaku hamleti-l-Kur’an” (Morali i bartësve të Kur’anit), pastaj kolosi Ebu Zekerijja Jahja Ibn Sheref en-Nevevijj (vd. 676 h.) ka shkruar librin “et-Tibjanu fi adabi hamleti-l-Kur’ani”, i cili edhe është objekt studimi në këtë punim.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDukuria e ekstremizmit – Dr. Hajredin Hoxha
Artikulli tjetërIslamizimi i shkencave humane – Dr. Hajredin Hoxha