DITURIA ISLAME 358

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 358 • VITI 34 • SHTATOR 2020 • SAFER 1442 •

Editorial: 4
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës “Es-Sexhde” – (2) 5
Dr. Bahri Hoxha
Aspekte epistemologjike te Ehli Suneti 7
Driton Arifi
Të vdekurit nga sëmundjet pandemike dhe trajtimi i tyre sipas sheriatit islam 11
Dr. Ejup Haziri
Trajtesë rreth abdesit dhe manikyrit të thonjve (llakut) 14
Ma.sci. Senad Maku
Kurani nuk u përpilua nga Muhamedi a.s. 17
Saimir Bulku
Ja pse Kurani nuk është fjalë e njeriut 19
Dr.sc.Rexhep Suma
Bazat e edukimit dhe të mësimit në misionin e daves 20
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi
Porositë specifike të ruajtjes së shëndetit sipas Muhamedit, a.s. 23
Dr. Orhan Bislimaj
Analet e pandemisë Covid – 19 25
Dr.Fadil Maloku
Identiteti dhe sfidat integruese të Kosovës në BE (1) 29
PhD(c) Ferdi Kamberi
Ndikimi i globalizmit në kulturën e leximit në Kosovë (2) 32
PhD (c) Besir Neziri
“Nëse përhapet jofetaria, faji përsëri është yni” 37
Abdullah Akil Sulejman El-Akil
Husein Xhozo (1912-1982) 40
Tomas Karlajl* 43
M.sc. Artan S. Mehmeti
Kontributi i El-Istahriut në hartografi 45
Fatjona Abdullahu
Nënës! 47
Aktivitete 48

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 357
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 359