DITURIA ISLAME 357

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 357 • VITI 34 • GUSHT 2020 • MUHAREM 1442 •

Urimi i Myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava me rastin e Viti të Ri hixhri 1442 2
Editorial 4
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës “Es-Sexhde”- (1) 5
Shejh Muhamed El-Gazali
Ma vërtetuat mendimi tim që kisha për ju ateistët! 9
Dr. Sedat Islami
Efektet edukative të gjashtë shtyllave të besimit 11
Mr. Sci. Florim Mellova
Vlera e leximit të Kurani-Kerimit 14
M. Esh-shuka’a & M. Ebu Zehra
Imam Malik ibn Enesi 16
Mr. Ibadete Kosumi- Bryma
Ndarja e objektivave te Legjislacionit Islam 18
Mehrunisha Suleman & Afaaf Rajbee
Dijetaret e humbura të Islamit 22
Ma.sci. Senad Maku
Pretendimi i fitimit të pasurisë dhe i pushtetit në përpilimin e Kuranit?! 25
Prof. Fehmi Huvejdi
Katër transformime të rëndësishme në jetën e dr. Jusuf el-Kardavit 27
Dr. Rexhep Suma
Edukimi dhe mësimi si forma të thirrjes islame 29
PhD(c) Ferdi Kamberi
Ndikimi i globalizmit në kulturën e leximit në Kosovë (1) 33
Ibrahim Iljazi
Ibrahimi a.s., babai i pejgamberëve 38
Msc. Haki Sahitaj
Popullsia myslimane sot dhe nesër 41
M.sc. Artan S. Mehmeti
Shoqëria islame dhe globalizmi 44
Poezi: Bukuroshja e kryeqytetit 47
Aktivitete 48

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [1.74 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 356
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 358