DITURIA ISLAME 350

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 350• VITI 33 • JANAR 2020 • XHUMADEL-ULA / XHUMADEL-UHRA 1441 •

Sabri Bajgora
Komentimi i sures Llukman – (5) 9
Nexhat Ibrahimi
Halifati pas abasitëve – qëndrimi shiit ndaj halifatit 13
Dr. Ajni Sinani
Muhamedi a.s. i Dërguari i Allahut 16
Shejh Muhamed Esh Sharavi
Mbështetja te Zoti 18
Hetem Sopjani
Sinqeriteti – nga zemra në zemër 19
Lavdrim Hamja
Kuptimi i xhihadit në islam (1) 22
Dr. Rexhep Suma
Shtyllat e urtësisë në misionin e thirrjes islame 26
Dr. Fadil Maloku
Kush menaxhon sot rendin e ri botëror? (1) 30
Dr. Orhan Bislimaj
Turp, përkrahësi i gjenocidit të Millosheviqit fiton çmimin “Nobel”! 34
Hasip Saygili
Ana e errët e disfatës së Perandorisë Osmane në luftën ballkanike. (1)
Abdulkuddus El-Hashimij
Tradita e bursës studentore në kulturën islame 41
Rruga për në hënë nga aspekti kuranor dhe ai shkencor 46
Ujgurët i nënshtrohen punës së detyruar 48
M . sc. Artan Mehmeti
Kontributi i marinarit mysliman Zheng He (Cheng Hi) (1371–1435) dhënë shkencës së gjeografisë 49
Surinami – një ‘shtet islamik’ në Amerikën Latine 52
Aktivitete 54
Fjalëtërthore 63

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.03 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 349
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 351