DITURIA ISLAME 349

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 349• VITI 33 • DHJETOR 2019 • REBIUL-AHIR / XHUMADEL-ULA 1441

Sabri Bajgora
Komentimi i sures Llukman – (4) 7
Nexhat Ibrahimi
Muhamedi a.s., shtetari i parë mysliman 11
Dr. Ajni Sinani
Pema e ndaluar 14
Dr. Ilmije Kuqi
Kurani është shpirti i Umetit Islam 16
Azmir Jusufi ( PhDc)
Nga specifikat e përkthimit të Kuranit
të h. Sherif Ahmetit 19
Fitim Flugaj
Koncepti i drejtësisë sociale në mendimin bashkëkohor islam 21
Prof .dr. Fadil Maloku
A përputhet Demokracia me Islamin? (3) 24
Dr. Rexhep Suma
Urtësia në gradualitetin e thirrjes islame 27
Ma . sc . Arber Berisha
Rreth përhapjes së Islamit në trojet shqiptare gjatë shekujve XIX dhe XX 30
Dr. Abdudaim El – Kehil
Përse të falemi sikur të ishte namazi ynë i fundit? 33
Me s u d Sa b ri
Kurani e detyron mbulesën islame/hixhabin 34
Fetije Gashi Gerbeshi
Tematika për gratë në revistën “Zani i Naltë” 37
Xheneta Sahiti
Si të sillesh me të tjerët, ashtu do sillen me ty! 39
Muhamed Amara
Thirrje historike 41
Besir NEziri
Jehona e vizitës së Sulltan Reshadit në Kosovë në vitin 1911, në shtypin osman 42
Ibrahim Iljazi
Mrekullia e ujit të Zemzemit 44
Aktivitete 46
Naim ef. Ternava
Shpërngulja masive me dhunë e shqiptarëve, politikë shkombëtarizuese 52
Hysen Ma t o s h i
Tragjedia kombëtare e identitare e muhaxhirëve shqiptarë 54
Poezi 61
Fjalëtërthore 63

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 348
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 350