DITURIA ISLAME 351

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 351• VITI 33 • SHKURT 2020 • XHUMADEL-UHRA / REXHEB 1441

 

Editorial 4
Karta e Mekës duhet të na shërbejë si busull orientimi 5
Shpirti i bardhë i dëshmorit të Kosovës, Abedin,
është i gjallë 7
Duhet ta mbajmë besën e dhënë Krijuesit të Gjithësisë,
dhe besën e dhënë atdheut tonë 8
Sabri Bajgora
Komentimi i sures Llukman – (6) 9
Nexhat Ibrahimi
Charles Le Gai Eaton apo Hassan Abdulhakim,
filozof modern mysliman i lënë në harresë 13
Dr. Ajni Sinani
Kontributi i qytetërimit islam 15
Lavdrim Hamja
Kuptimi i xhihadit sipas Islamit (2) 18
Mr. Driton Arifi
Rrjedhja e gjakut prej trupit dhe efekti i tij në prishjen
e abdesit 22
Dr. Rexhep Suma
Format e fitimit të urtësisë dhe mesatares në dave 25
Dr. Fadil Maloku
Kush menaxhon sot rendin e ri botëror? (2) 28
Hasip Saygılı
Ana e errët e disfatës së Perandorisë Osmane
në luftën ballkanike (2) 32
Karta e Mekës së Nderuar 35
Dr. Selatin Mehani
Durimi është adhurim 39
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi
Mrekullia e Krijuesit – fluturimi dhe qëndrimi
i shpendëve në lartësi 42
Myzejen Myftari
Këshillim, jo paragjykim! 44
Shqipe Palloshi Zumberi
Hixhabi është mbulim i trupit dhe çlirim i shpirtit 45
Ibrahim Iljazi
Pushteti laik përballë profetologjisë 46
Mexhid Yvejsi
Kryetari i parë i Tiranës, Hoxha, Myderriz,
Ismail Efendi Ndroqi 48
Gëzuar, Kosovë! 49
Aktivitete 50
Fjalëtërthore 63

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [2.27 MB]

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 350
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 352/353