DITURIA ISLAME 348

DITURIA ISLAME REVISTË MUJORE FETARE, SHKENCORE E KULTURORE
NUMËR 348• VITI 33 • NËNTOR 2019 • REBIUL-EVVEL / REBIUL-AHIR 1441 •

 

Urimi i Myftiut për Mevludin e Pejgamberit a.s. 2
Editorial 4
Tradita e leximit dhe e mësimit të Kuranit
në vendet tona është shekullore 5
Sabri Bajgora
Komentimi i sures Llukman – (3) 7
Nexhat Ibrahimi
Halifi dhe Halifati 11
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi
Mjekësia preventive në Sunetin e Muhamedit s.s. 15
Mr. Jaser Krasniqi
Nga veçantitë e kaptinës “El Fatiha” 17
Mustafa Fethullah
Përmendja e të Dërguarit të Allahut 19
Korab Hajraj
Fatkeqsitë natyrore- sprovë apo dënim?! 21
Prof. dr. Fadil Maloku
A perputhet Demokracia me Islamin? (2) 22
Dr. Rexhep Suma
Urtësia në gradualitetin e thirrjes islame (3) 24
Ibn Xhubejr (Jubayr) SPANJË, 1183-84 27
Ma.Vehbi Shatri
Muhamed ef. Lipaj 31
Ahmet Caner Çatal & Isa Kalaycı
Rastet e delikteve në Vilajetin e Kosovës (1) 34
Aktivitete 36
Fjalëtërthore 55
Nënës Shqipëri 56

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakDITURIA ISLAME 347
Artikulli tjetërDITURIA ISLAME 349