Besimi i çdo Muslimani – Xhemil Zejno

Autor:          Xhemil Zejno
Titulli:          Besimi i çdo Muslimani
Përktheu:     Firdeus Ilir Çorja
Recensent:   Albiona Olluri
Formati:       8.5 x 11
Faqe:           39
Botues:        Gjurmët e dijes

1. Përse na ka krijuar Allahu i Lartësuar?
Allahu i Lartësuar na ka krijuar që ta adhurojmë Atë dhe mos t’i shoqërojmë Atij asgjë në adhurim. Allahu i Lartësuar thotë:
“Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë Mua.”
I Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) thotë: “Obligimi i robit ndaj Allahut është që ta adhurojë Atë dhe të mos i shoqërojë Atij askënd në adhurim.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakSherh Lamijjeh e Shejkhul-Islam Ibn Tejmijjeh – Zejd el-Medkhalij
Artikulli tjetër70 Porosi të Muhammedit s.a.v.s – Xhamia “Mbret”