Nektari i vulosur i Xhennetit – Safijjur-Rrahman el-Mubarekfuri

Autor:             Safijjur-Rrahman el-Mubarekfuri
Titulli:             Nektari i vulosur i Xhennetit
Përktheu:        Muhamed Dolaku
Recensent:      Mustafë Havolli
R. gjuhësor:    Arian Koçi
Formati:          5.8 x 8.3
Faqe:              607
Botues:           Komiteti i bashkuar saudit
Viti:                2004
Vendi:             Prishtinë

Kur Allahu i Lartmadhëruar e ka pajisur Pejgamberin me shef’at dhe i ka caktuar pozitë të veçantë ndër Pejgamberët, i ka porositur muslimanët që ta duan atë dhe i ka bërë të dashur pasuesit e tij. Ai ka thënë: “Thuaju (o Muhammed!): “Nëse e doni Allahun, atëherë ejani pas meje, që Allahu t’ju dojë dhe t’ju falë mëkatet…” (Ali Imran, 31) Këto Fjalë të Allahut janë porosi për muslimanët që me tërë qenien e vet të përpiqen dhe ta duan Resulullahun. Arsyet për ta dashur vazhdimisht Resulullahun  shtohen shumëfish nga dita në ditë, e ato gjenden në personalitetin, në karakterin dhe në veprën e tij.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko [3.64 MB]

Artikulli paraprakProfeti Muhamed dhe rruga e tij – Said Nursi
Artikulli tjetërTë drejtat e Allahut mbi Robërit e Tij – Rabi’a ibn Hadij el-Medkhalij