Shërimi i shpirtrave – Imam ibn Hazmi

Autor:         Imam ibn Hazmi
Titulli:         Shërimi i shpirtrave
Përktheu:    Nexhat Ibrahimi
Formati:      6.7 x 9.5
Faqe:          58
Botues:       Privat
Vendi:         Prizren

Kënaqësia që i arsyeshmi e gjen në arsyeshmërinë e vet, i dituri në dijen e vet, i mençuri në urtësinë e vet, muxhtehidi në emër të All-llahut xh.sh. në ixhtihadin (angazhimi vetjak intelektual) e vet, është më e madhe, natyrisht, se kënaqësia që grykësi e gjenë në ushqimin e vet, ai që pin në pijen e vet, ai që ka marrëdhënie intime me gruan në aktin seksual, fituesi në fitimin e vet, lojtari në lojën e vet dhe urdhërdhënësi në urdhëresën e vet.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Shkarko

Artikulli paraprakAkideja e selefit dhe dijetarëve të hadithit – Imam es-Sabuni
Artikulli tjetërEmancipimi i femrës dhe moda – Jusuf Zimeri